Maková ovesná kaše

Mák prostě miluji! I když nemám ráda nudle s mákem a vlastně od malička mi nechutnají sladké obědy (vdolky, buchtičky se šodo a podobná sladká jídla byla pro mě ve školní jídelně za trest), vždycky jsem se mohla ujíst po makovci (recept na Pandův vylepšený makovec najdete zde). Takže si asi dokážete představit, že mák přidávám všude, kam to jde. A tak vznikl recept na tuhle makovou ovesnou kaši, nebo spoustu dalších skvělých jídel na blogu. Vyzkoušet můžete také “Makovo pistáciové cookies” (recept zde), “Makový mug cake” (recept zde) nebo “Makové lívance” (recept zde). Trochu máku najdete i v našem receptu na “Ricottovo citronové lívance” (recept zde) a řekla bych, že je to právě mák, který lívancům dává ten správný říz!

Doufám, že si pochutnáte!

Ingredience (pro 1 osobu):
4 lžíce ovesných vloček
2 lžíce mletého máku
1/4 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce libovolného sladidla (já jsem použila med)
hrst jahod (mohou být i mražené)
hrst libovolných oříšků
1/3 hrnku vody/mléka/oříškového mléka

Vezmeme si malý hrnec, do kterého dáme ovesné vločky, mák, vodu a sladidlo. Vaříme cca 5 minut, dokud nám směs nezhoustne na kaši. Kdyby byla příliš hustá, přidejte trochu vody.
Nyní si připravíme jahody. Hrst jahod vhodíme do hrnečku a dáme do mikrovlnky cca na 1 minutu, aby byly teplé. Je to dle mého názoru o dost rychlejší, než vaření v hrnci.
Kaši si dáme do misky, přelijeme teplými jahodami, posypeme oříšky a máme hotovo!

Tak krásné ráno!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář