Pokud se vám nechce nic péct a s něčím se pracně dělat, jsou tyhle čokoládové kuličky s kešu jako vánoční cukroví pro vás ideální. Jejich výhodou také je, že v lednici dlouho vydrží. Můžete je udělat měsíc před Vánoci nebo klidně jenom den před Štědrým dnem a budou pořád stejně dobré.
Na blogu najdete i další vánoční cukroví…
A jaké další recepty na vánoční cukroví na mém blogu najdete? Marokánky, celozrnné linecké, išlské dortíčky a celozrnné perníčky. No a na Štědrý den si můžete podle mého receptu udělat fit bramborový salát s pečeným kaprem a celozrnnou vánočku (recept brzy). Mňam!
P.S.: Tento recept vznikl v rámci instagramové spolupráce s Etou.
Ingredience:
- 400 g kešu oříšků
- 1,5 lžičky perníkového koření
- 25 g třtinového cukru
- 180 g vysokoprocentní čokolády (já jsem použila 70 %)
- 50 g másla
- Strouhaný kokos na obalení kuliček
Postup:
- V mixéru rozmixujeme kešu oříšky na mouku. Mixujeme krátce, abychom z nich neměli máslo. Pokud mouka nebude zcela hladká, vůbec to nevadí. Naopak je to dobře, kousky kešu budou v kuličkách příjemně křupat.
- Kešu mouku přesuneme do mísy a promícháme ji se třtinovým cukrem a perníkovým kořením.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem.
- Rozpuštěnou čokoládu s máslem smícháme s rozmixovanými kešu oříšky.
- Než čokoláda ztuhne, tvarujeme kuličky. Každou kuličku obalíme ve strouhaném kokosu.
- Obalené kuličky dáme ztuhnout do ledničky.
- Servírujeme.
Tak dobrou chuť!