Makovo pistáciové cookies

Pokud nejste fanoušky čokoládových cookies, nebo prostě máte chuť trochu experimentovat, vyzkoušejte naše makovo pistáciové cookies. Jsou zdravé, snadné, výborné a zase trochu jiné.
A věděli jste, že pistácie mají méně kalorií než ostatní oříšky? Navíc obsahují dost vlákniny, takže jich stačí sníst menší množství. To je ideální, pokud vás například večer přepadnou chutě. Mimo to obsahují vitamíny E a K a pomáhají při stresových situacích snížit tlak.
Mák je zase významným zdrojem opia, kvůli čemuž je v mnoha státech jeho pěstování zakázáno. Obsahuje však také velké množství bílkovin, vláknin, tuků a vitamín E. Důležité je taktéž zmínit, že v máku je hodně vápníku, dokonce více než v sýrech či v mléce. Pozitivně také působí na svalovou a nervovou soustavu, kde napomáhá například ke zlepšení naší paměti.
Vyzkoušejte i Pandovy čokoládové cookies. Odkaz vám Panda hodil sem.

Ingredience:
230 g špaldové celozrnné mouky
120 g třtinového cukru
110 g rozpuštěného másla
2 malá vejce
2 lžičky kypřícího prášku
6 lžic rozemletých pistácií
4 lžíce citronové kůry
3 lžíce citronové šťávy
8 lžic mletého máku

drcené pistácie na ozdobení

Všechny ingredience mícháme ve velké míse, dokud se nám nevytvoří těsto (bude vypadat stejně, jako třeba těsto na vánoční perníčky). Práce vám půjde lépe od ruky, vezmete-li si na pomoc ruční šlehač.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů, vyložíme plech pečícím papírem a začneme tvarovat jednotlivé cookies. Já jsem si vzala na pomoc lžíci, aby byly sušenky stejně velké, následně jsem je vytvarovala do kuličky, položila na plech, lehce prsty rozplácla a posypala pár rozdrcenými pistáciemi. Pečeme 15-20 minut.

Tak snad vám bude chutnat!

Majda & Panda

Rozemleté pistácie.

Cookies před upečením.
Upečené cookies.

 

 

Comments

comments

Napsat komentář