Pečený kapr

Pečený kapr

Už jste někdy zkoušeli kapra jinak než smaženého? Já poprvé před 5 lety a od té doby jsme každé Vánoce dělali oba druhy – pečeného i smaženého. Docela teď zpětně obdivuju mamku, protože vařila 2 druhy kapra a 3 druhy bramborového salátu. Pro mě dělala bramborový salát s jogurtem, pro bráchu klasiku s majonézou a pro sebe ještě s mrkví a s petrželí. To my s bráchou nemáme rádi. Zajímavé přitom je, že jinak jíme všechno a jindy než na Štědrý den žádná speciální přání nemáme.

Odlehčený Štědrý večer…

Pečený kapr je fajn (nejen) pro ty, kdo chtějí štědrovečerní večeři trochu odlehčit. Ale samozřejmě nejhlavnější je si Vánoce užít a ne se s něčím stresovat. Jestli vám chutná smažená klasika, dopřejte si ji. Já to ale moc nemusím, a tak jsem za tuhle pečenou alternativu ráda.

Na blogu najdete i recepty na vánoční cukroví…

A jaké další  vánoční recepty na mém blogu najdete? Marokánkycelozrnné linecké, išlské dortíčky a celozrnné perníčky. No a pak také již zmíněný fit bramborový salát.Pečený kapr

Ingredience (na 2 porce):

  • 2 kapří řízky
  • 20 g másla
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 5 snítků tymiánu
  • Hrst čerstvé petržele
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron na servírování

Postup:

  1. Dva kapří řízky dáme do vymazaného pekáče.
  2. Na kapra rozprostřeme tymián, petržel, česnek a máslo. Osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na cca 35 minut.
  3. Upečeného kapra servírujeme s bramborovým salátem a plátkem citronu.

Tak šťastné a veselé!

Pečený kapr

Comments

comments

Napsat komentář