Tuňákový salát s batáty a cizrnou

Kdykoliv teď mám volnou chvíli, snažím se psát bakalářku. A tak si poslední dobou dělám hlavně rychlá jídla, jako třeba tenhle salát. Nestrávíte tím příliš času v kuchyni, ale zároveň dokážete vyčarovat skvělé jídlo. Jak už jistě víte, zdravé a rychlé recepty – to je moje. Saláty jím sice normálně jen v létě, ale tyhle s pečenou zeleninou můžu pořád! A co vy, zkusíte ho taky?

Ingredience (pro 2 osoby):
1 větší batáta
240 g cizrny z plechovky (=420 g s nálevem, 240 g pevného podílu)
185 g tuňáka ve vlastní šťávě (=130 g pevného podílu)
80 g zelených oliv
150 g oblíbeného salátu (já jsem použila ledový)
1 lžička kari
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej

Batátu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do misky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a rukama promícháme. Předehřejeme troubu na 180 stupňů, vyložíme plech pečícím papírem a vyskládáme na něj nakrájenou batátu. Pečeme 20 minut.
Mezitím, co se vám peče batáta, si můžete dát chvíli pauzu. Posledních 5 minut se vrhněte na přípravu cizrny. Vylijte nálev, omyjte a dejte do misky. Osolte, přidejte kari a olivový olej a rukama promíchejte. Pokud už uplynulo 20 minut, vyndejte batátu z trouby a vyskládejte k ní na plech cizrnu (nevejde-li se vám už na plech, vezměte si druhý). Pečte dalších 10 minut, ale po 5 minutách (= v polovině pečení) cizrnu promíchejte, aby byla hezky opečená za všech stran.
Nyní si omyjte a nakrájejte salát, dejte ho do mísy, přidejte olivy, tuňáka (nezapomeňte vylít šťávu), olivový olej a důkladně promíchejte. Následně přidejte upečenou batátu a cizrnu, opět promíchejte, rozdělte na dva talíře a máte hotovo!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář