Měkké dýňové cookies

Pečete spíše o víkendu nebo i přes týden? Já jak kdy, mám totiž ráda si k učení přikusovat nějaký zákusek. Pokud rádi pečete z dýní nebo jich máte prostě jen přebytek, určitě se podívejte i na naše ostatní dýňové dobroty. Na blogu najdete například recept na dýňové lívance, dýňové kapsičky podle Harryho Pottera nebo sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi.
Máte-li raději dýni na slano, Panda vás také nenechá na holičkách. Vyzkoušejte třeba ricottový salát s dýní, cizrnu a dýni na skořici, dýňové placky nebo dýňovou pomazánku. U všech názvů jídel jsou odkazy, stačí na ně kliknout 🙂
A pro milovníky cookies na blogu máme makovo pistáciové cookies a klasiku, Pandovy čokoládové cookies.

Jooo a pokud vás zajímá, čím a jak moc je dýně prospěšná našemu zdraví, jak ji zpracovat či jaké druhy dýní máme, klikněte sem.

Ingredience:
1,5 hrnku kokosové mouky (jak si doma vyrobit kokosovou mouku se dozvíte zde)
1 hrnek dýňového pyré (jak si připravit dýňové pyré se dozvíte u recepty na dýňové lívance, stačí kliknout zde)
5 lžic třtinového cukru
0,5 lžičky kypřícího prášku
1,5 lžíce skořice
2 vajíčka
0,5-1 lžička vanilkového extraktu

Tip: Do těsta můžete přidat i rozinky.

Všechny ingredience vhoďte do společné mísy a rukama nebo lžící vytvarujte těsto. Poté si vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů. Vytvarujte stejně velké kuličky (mít všechny sušenky přibližně stejně velké je důležité, jinak se vám neupečou nastejno a hrozí, že některé připálíte a jiné budete mít naopak nedopečené), které vidličkou lehce rozplácněte do tvaru cookies. Vyskládáme na plech a pečeme cca 30 min (ale po 20 min raději zkontrolujte).
Necháme vychladnout a můžeme si pochutnávat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář