Cizrna a dýně na skořici

Jídlo je rychlé, zdravé a dobré. Snadno si jej můžete připravit do krabičky a dát v práci k obědu, nebo si ho uvařit přes týden, když nemáte tolik času. Není-li zrovna sezóna dýni, použijte batáty. Jídlo můžete posypat koriandrem či petrželí. My s Pandou jsme tak neudělali, protože nám ani jedno nechutná a vždy to z jídla vybíráme (trochu dětské, já vím, ale nemůžu si pomoct).

P.S. Dýně je velmi zdravá! Zde je odkaz na článek, kde si o dýních můžete přečíst více. Najdete tam informace o vlivu dýní na naše zdraví, jak ji zpracovat (celou včetně semínek) a jaké druhy dýní máme.

Ingredience (pro 2 osoby):
1 střední cibule, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
120 g uvařené cizrny (nebo 1/2 konzervy)
1/2 hrnku pečené dýně hokkaido, nakrájené na malé kostičky
1 plechovka krájených rajčat (= 400 g)
1/2 hrnku kokosového mléka (můžete si ho snadno během pár minut vyrobit doma, recept zde, včetně všech informací o jeho pozitivních účincích na naše zdraví)
1,5 lžičky skořice
2 lžíce medu
1 lžička kurkumy

120g basmati rýže

olivový olej na smažení

Tip: Posypte hrstí čerstvého koriandru nebo petržele.

Dáme vařit rýži dle návodu. Nakrájíme dýni na malé kostičky a pečeme cca 15-20 minut. Poté si rozpálíme olivový olej ve středním hrnci, vhodíme cibuli s česnekem a smažíme dozlatova. K osmažené cibulce a česneku přidáme plechovku rajčat, kokosové mléko, skořici, med, kurkumu a vaříme na mírném plameni 10-15 minut. Nakonec si vezmeme na pomoc ruční mixér a vše rozmixujeme dohladka. Vhodíme uvařenou cizrnu, upečenou dýni, promícháme a rozdělíme do dvou misek. Přidáme rýži, případně i petržel či koriandr a servírujeme!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář