Dýňové placky (veganské)

Dýňové placky

Dýňové placky vhodné i pro vegany mám moc ráda jako přílohu nebo třeba k dýňové (či jiné husté) polévce. Nemusím pak nic dalšího vymýšlet a vařit, tohle nás bohatě zasytí. Příprava zabere kolem 50 minut, ale je velmi jednoduchá a většinu času vlastně jenom čekáte – nejdříve než se vám uvaří dýně a potom než se vám placičky upečou.

Recept na dýňové placky mám od maminky

Musím se přiznat, že recept není můj, ale mám ho od mé maminky. Jeden rok se nám na zahradě urodilo strašně moc dýní, a tak vymýšlela různá jídla, abychom nemuseli pořád jíst polévku. A řeknu vám, dost se jí to dařilo! Další dobrota, se kterou ten rok přišla, byla dýňová pomazánka.

Vyzkoušejte i další moje recepty z dýně

Jinak na blogu najdete spoustu dalších receptů z dýně – dýňové kari s cizrnou (veganské), dýňovo tomatová polévka s cizrnovými krutony (veganská), krémová dýňová omáčka na těstoviny, dýňové vafle, dýňové lívance, ricottový salát s dýní, jednoduché špagety se špenátem a s dýní (veganské) a cizrna a dýně na skořici (veganské). Věřím že si každý vybere.

Dýňové placky

Ingredince (pro 4 osoby):

  • 500 g dýně (já kupuju hokaido)
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • sůl
  • 1 lžička kari

Postup:

  1. Dýni nakrájíme na kostičky a uvaříme.
  2. Uvařenou dýni rozmixujeme na pyré a přidáme zbylé ingredience. Vše velmi dobře promícháme.
  3. Z lepivého těsta vytvoříme placičky – já jsem si vždy trochu rukou nabrala, dala to na plech vyložený pečícím papírem a rozmáčkla do placky.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30-40 minut.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Dýňové placky

Comments

comments

Napsat komentář