Granola s oříškovým máslem

Poprvé jsem granolu s oříškovým máslem ochutnala asi před půl rokem, když jsem byla pozvaná na snídani do Café Elektric. Byla to snad nejlepší granola, jakou jsem kdy jedla, a tak jsem se jí pokusila udělat doma. Výsledek je myslím super, a tak jsem se rozhodla s vámi o něj podělit 🙂
Granola vám vydrží doma dlouho (nejdýl mi vydržela dva týdny, pak se vždy snědla). Já si jí ráda připravuji o víkendu, ať přes týden pak nemusím řešit snídaně.

Tipy na servírování: Když pominu klasiku s jogurtem/mlékem a ovocem, tak pro vás máme pár receptů, ve kterých granolu skvěle využijete. V našem článku 6 zdravých rychlo sladkých dobrot (odkaz na článek zde) najdete hned dva originální tipy na jídla s granolou. Dále se můžete inspirovat v článcích banánová pizza s arašídovým máslem (zde), Pandovo smoothie (zde), čokoládový termix (zde), zelená smoothie miska (zde) nebo čokoládové smoothie (zde).

Ingredience:
3,5 hrnku ovesných vloček
7 plných lžic oříškového másla (já jsem použila arašídové) (jak si jej snadno vyrobit doma vám Panda sepsal sem)
1 lžička skořice
1/2 hrnku libovolných oříšků (já jsem smíchala vlašské ořechy, kešu a mandle)
1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
sladidlo dle chuti (já jsem použila 1/2 hrnku javorového sirupu)

Pečeme na 150 stupňů 30 min

Smícháme si v míse všechny sypké ingredience (vločky, skořici a oříšky) a poté přidáme oříškové máslo, rozpuštěný kokosový olej a sladidlo. Pořádně promícháme a vysypeme směs na vyložený plech pečícím papírem. Rovnoměrně rozprostřeme a pečeme 15 min v předehřáté troubě na 150 stupňů. Poté granolu promícháme, aby byla rovnoměrně propečená, a necháme v troubě dalších 15 minut.

Tak krásné ráno!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář