Banánová pizza s arašídovým máslem

Pizza bez mouky? Jasný! Stačí si rozmixovat jemné ovesné vločky v mixéru, čímž vám během pár sekund/minut vznikne ovesná mouka.
Nejste-li zvyklí na pořádné snídaně, doporučuji udělat 1 pizzu pro 2 osoby. Je totiž opravdu sytá. Udělala jsem si jí ráno před cestou k babičce na Moravu, protože jsem věděla, že ve vlaku nic moc nemají a vydržela jsem pak plná až do šesti do večera. A to obvykle snídám hodně.
Pizza je skvělá jak se skořicovou příchutí, tak s kakaovou, tak si udělejte tu, na kterou máte momentálně chuť 🙂 Joo a teď mě ještě napadlo, že s vanilkou by určitě byla taky skvělá! Příště to budu muset vyzkoušet 🙂

Ingredience (na 1 pizzu):
Na těsto:
3 vrchovaté lžíce ovesné mouky
3 lžíce oblíbeného mléka
1/2 zralého banánu
1 vajíčko
1 lžička skořice NEBO 3/4 lžíce kakaa

Na posypku:
1-2 lžíce oblíbené granoly (recept na naší čoko-kokosovou je zde nebo na rychlou granolu z mikrovlnky zde)
arašídové máslo na potření (recept na domácí je zde)
1/2 banánu nakrájeného na kolečka

Na čokoládovou polevu:
raw kakao
voda
oblíbené sladidlo (není však nutné)

Nejdříve si připravíme těsto na pizzu. Veškeré ingredience dáme do misky a ručním mixérem rozmixujeme do hladkého hustšího těsta. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, vytvarujeme do kulaté placky a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupňů cca 12 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme alespoň 5 min vychladnout, aby nám šla placka hezky sundat z pečícího papíru.
Mezitím si uděláme čokoládovou polevu. Stačí smíchat kakao s trochou vody (případně i se sladidlem) a je hotovo.
Placku natřeme arašídovým máslem (cca 1 cm od okrajů), posypeme granolou, ozdobíme plátky banánu a můžeme servírovat.

Tak krásné ráno!

Majda & Panda

Skořicová s čokoládovou polevou.

Comments

comments