Čočka s řepou, kyselou okurkou a vajíčkem

Čočka s řepou, kyselou okurkou a vajíčkem je jedním z mých oblíbených jídel do krabičky. Je totiž výborná i studená – nevím, jak vy, ale my ve škole nemáme možnost si jídlo ohřát. A navíc je strašně rychlá! Trvá přesně tak dlouho, jako vám zabere uvaření čočky. Během toho, co se mi vaří čočka, si připravím zbytek ingrediencí – uvařím vajíčka, nakrájím řepu a okurku a pak stačí vše jen smíchat dohromady.
Pokud ještě nevíte, co uvařit na Nový rok k obědu a tušíte, že Silvestr bude pořádná party, pak určitě oceníte jednoduchou přípravu tohoto jídla. Jistě jste slyšeli, že na Nový rok se u nás jí čočka, která by vám údajně měla v následujícím roce zaručit peníze. Jíst byste naopak neměli drůbež ani nic létavého, jinak vám může ulétnout štěstí 🙂

Tak šťastný nový rok!

A protože vám Panda přeje, abyste byli boháči, tak by vás takhle před Novým rokem rád inspiroval na další jídla z čočky. Skvělé jsou také recepty na čočku na kari (která ačkoliv není tradiční, svůj účel splní) nebo na čočku se zakysanou smetanou podle Pandovy babičky.

Ingredience (pro 2 osoby):
3 vajíčka, uvařená natvrdo
160 g čočky (namočte přes noc)
1/3 hrnku nakládané řepy, nakrájené na kostičky
1/3 hrnku kyselých okurek, nakrájených na kostičky
šťáva z 1/2 citrónu
cca 4 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl dle chuti
pepř dle chuti

Uvařenou čočku smícháme s řepou a okurkou. Zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme a opět promícháme. V této fázi doporučuji jídlo zkusit a případně dochutit.
Servírujeme s nakrájeným vajíčkem natvrdo.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments