Čočka na kari

Tenhle recept jsme vyzkoušeli s pandou nedávno a jsme do něj opravdu zamilovaní! Vhodný i pro vegany 🙂

Množství koření je spíše orientační, doporučuji dát méně a postupně přidávat dle chuti.

Ingredience (pro 2 osoby):
Na omáčku:
1 plechovka rajčat (400 g)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari
1/2 lžičky skořice
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička sušeného mletého česneku
2 cm zázvoru
pepř dle chuti
2 hrsti čerstvé nakrájené petržele
1/3 hrnku kokosového mléka (můžete nahradit normálním mlékem)

100 g rýže basmati

150 g čočky (namočené přes noc)

citrón na pokapání

olivový olej na smažení

Nejdříve si dáme vařit čočku a rýži podle návodu. Čočku i rýži hlídáme a nezapomene je po uvaření odstavit z plotny 🙂
Nyní si vezmeme plechovku rajčat. Její obsah vylijeme do misky a ručním mixérem rozmixujeme. Takto připravená rajčata dáme bokem a pokračujeme krájením cibule na jemno. Česnek prolisujeme lisem a spolu s cibulí ho na pánvičce na olivovém oleji osmažíme dozlatova až dohněda. Těsně před tím, než se vám bude zdát, že cibulka s česnekem už budou, stáhněte teplotu a přidejte k nim hořčičná semínka. Takto na mírném prameni smažíme další dvě minuty. Poté přidáme rozmixovaná rajčata, kari, skořici, sušený česnek, nastrouhaný zázvor, pepř, petržel a kokosové mléko, dobře promícháme a vaříme dalších 5 minut. Po pěti minutách stačí přidat uvařenou čočku, dobře promíchat a máme hotovo.
Servírujte v misce (nebo hlubokém talíři) s rýží, podle chuti zakápneme citrónem.

Tak dobrou chuť!

Majda & panda

 

Comments

comments

Napsat komentář