Zapečené gnocchi se špenátem jsou výborná vegetariánská rychlovka, kterou zvládnete do 25 minut. Recept je ozvláštněn citronovou kůrou, díky které je jídlo příjemně svěží.
Chcete-li zašpinit méně nádobí…
Omáčku doporučuji připravovat na pánvi, kterou je možné vložit do trouby. Ušetříte si tím nádobí. Pokud však takovou nemáte, můžete vše připravit na normální pánvi a poté přendat do pekáče.
Zaujal-li vás tento recept, bude vám chutnat také…
Na blogu najdete více podobných receptů, například na zapečené těstoviny, boloňskou omáčku s gnocchi, gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou nebo zapečené gnocchi se zeleninou a ricottou. Věřím, že si vyberete 🙂
Ingredience (pro 2 osoby):
- 500 g čerstvých gnocchi
- 1 konzerva rajčat (400 g)
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 200 g čerstvého špenátu
- 125 g mozzarelly
- 1 lžička oregána
- kůra z 1 malého citronu
- sůl
- pepř
- trochu olivového oleje
- čerstvá bazalka na servírování
Postup:
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Dáme vodu do hrnce a přivedeme ji k varu. Vložíme gnocchi a vaříme 1 minutu.
- Na pánvi, kterou je možné vložit do trouby, si osmahneme na troše olivového oleje cibulku dosklovata. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a za stálého míchání opékáme cca minutu.
- Přidáme konzervu rajčat, oregano, kůru z citronu, sůl a pepř. Promícháme a vaříme cca minutu.
- Ke směsi vmícháme čerstvý špenát a necháme na plotně ještě asi minutu až dvě.
- Nakonec do pánve přidáme uvařené gnocchi, promícháme a natrháme nahoru mozzarellu.
- Vložíme do trouby a pečeme cca 15 min.
- Servírujeme s čerstvou bazalkou.
Tak dobrou chuť!
Majda & Panda