Zapečené gnocchi se špenátem

Zapečené gnocchi se špenátem

Zapečené gnocchi se špenátem jsou výborná vegetariánská rychlovka, kterou zvládnete do 25 minut. Recept je ozvláštněn citronovou kůrou, díky které je jídlo příjemně svěží.

Chcete-li zašpinit méně nádobí…

Omáčku doporučuji připravovat na pánvi, kterou je možné vložit do trouby. Ušetříte si tím nádobí. Pokud však takovou nemáte, můžete vše připravit na normální pánvi a poté přendat do pekáče.

Zaujal-li vás tento recept, bude vám chutnat také…

Na blogu najdete více podobných receptů, například na zapečené těstoviny, boloňskou omáčku s gnocchi, gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou nebo zapečené gnocchi se zeleninou a ricottou. Věřím, že si vyberete 🙂

Zapečené gnocchi se špenátem

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 500 g čerstvých gnocchi
  • 1 konzerva rajčat (400 g)
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 125 g mozzarelly
  • 1 lžička oregána
  • kůra z 1 malého citronu
  • sůl
  • pepř
  • trochu olivového oleje
  • čerstvá bazalka na servírování

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  2. Dáme vodu do hrnce a přivedeme ji k varu. Vložíme gnocchi a vaříme 1 minutu.
  3. Na pánvi, kterou je možné vložit do trouby, si osmahneme na troše olivového oleje cibulku dosklovata. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a za stálého míchání opékáme cca minutu.
  4. Přidáme konzervu rajčat, oregano, kůru z citronu, sůl a pepř. Promícháme a vaříme cca minutu.
  5. Ke směsi vmícháme čerstvý špenát a necháme na plotně ještě asi minutu až dvě.
  6. Nakonec do pánve přidáme uvařené gnocchi, promícháme a natrháme nahoru mozzarellu.
  7. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 min.
  8. Servírujeme s čerstvou bazalkou.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Zapečené gnocchi se špenátem

Comments

comments

Napsat komentář