Gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou

Gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou

Gnocchi s omáčkou z čerstvých rajčat a s mozzarellou jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Mám je ráda nejen pro jejich skvělou chuť, ale také jednoduchost přípravy. Omáčka mi nejvíc chutná s gnocchi, ale občas je ráda zaměním za celozrnné špagety, fusilli nebo penne. Prostě na co mám zrovna chuť a co najdu doma 🙂

Rajčata z konzervy vs. čerstvá

Stejnou omáčku lze samozřejmě udělat i z rajčat z konzervy. Je o hodně rychlejší, ale chuťově se této z čerstvých rajčat dle mého názoru nevyrovná. Ale někdy si ji ráda uvařím, nebudu vám lhát – čas přípravy je totiž o polovinu kratší.

Oběd či večeře do 30 min…

Gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou zvládnete připravit do půl hodiny. Jídlo doporučuji servírovat s čerstvou bazalkou a parmazánem. Určitě si pochutnáte.

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 500 g čerstvých rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl, pepř
  • 500 g gnocchi/200 g libovolných celozrnných těstovin
  • olivový olej na smažení
  • parmazán na servírování
  • mozzarella (1 balení)

Gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou

Postup:

  1. Rajčata nařízneme do kříže, dáme do mísy a spaříme vřelou vodou. V míse je necháme alespoň 5 minut.
  2. Gnocchi dáme vařit dle návodu na obalu.
  3. Spařená rajčata oloupeme, očistíme a nakrájíme je na velmi drobné kostky.
  4. V pánvi si na troše olivového oleje osmahneme stroužek prolisovaného česneku (stačí půl minuty na mírném plameni za stálého míchání).
  5. Nakrájená rajčata přidáme na pánev k česneku. Osolíme, opepříme a vaříme za občasného míchání cca 10 minut.
  6. Do tomatové omáčky vmícháme uvařené gnocchi a čerstvou bazalku.
    Gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellouGnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou
  7. Servírujeme s mozzarellou a parmazánem.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Gnocchi s tomatovou omáčkou a mozzarellou

Comments

comments

Napsat komentář