Kaštanový šejk

Jedlé kaštany jsou mimořádně zdravé, což většina lidí (včetně donedávna pandy) vůbec netuší. Věděli jste například, že obsahují stejně vitamínu C, jako citron? Dále kromě již zmíněných benefitů kaštanů (viz obrázek níže), pro vás panda našel několik dalších. Kaštany neobsahují sodík, a tak jsou vhodnou součástí jídelníčku pacientů s ledvinovými a srdečními potížemi. Posilují činnost srdce, mozku, ledvin a zmírňují revmatismus a dnu.
Kaštany neobsahují žádný lepek ani fruktózu a glukózu,  a tak jsou vhodné i pro diabetiky. Když je budeme pravidelně konzumovat, přidají nám na kráse – mají pozitivní vliv na nehty, vlasy a pokožku. Kaštany urychlují metabolismus a přírodně podporují imunitní systém. Z minerálních látek obsahují železo, zinek, fosfor, vápník, draslík či hořčík. Léčit se s nimi dají i deprese.
Při sběru kaštanů se dají zužitkovat i kůra a listy. Listy pomáhají při kašli, astmatu a problémech s dýchacím ústrojím.

Tip na servírování: Šejk si můžete v klidu vychutnat doma, nebo si jej přelít do sklenice a vzít s sebou do práce na svačinu či k snídani. Na tomto šejku je super, že si ho můžete připravit už večer a dát na noc do lednice, takže ráno, když spěcháte, máte snídani připravenou! 🙂 
Budete-li šejk pít, můžete přidat více mléka. Dáte-li si ho do misky, může být naopak hustší, jako kaše. V misce šejk ozdobte oblíbenými oříšky/chia semínky/kokosem/sušeným ovocem/ovocem.

img_7868

Ingredience na kaštanový šejk:
1 banán
3 pečené a oloupané jedlé kaštany
1/2 hrnku mléka
2 lžíce jogurtu
1 lžička skořice

Banán nalámeme a společně s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru. Mixujeme, dokud nám nevznikne úplně hladká kaše. A máme hotovo! Nyní jen přelijeme do sklenice či do misky a ozdobíme dle chuti (oříšky, kokosem, ovocem…)

Krásné ráno!

Majda & panda

Processed with VSCO with c1 preset

img_8190

img_8191

Comments

comments

2 Replies to “Kaštanový šejk”

  1. Vyborny recept: ja jsem si dala vice mleka, pritelovi chutnalo hutnejsi skoro bez mleka. A hlavne jsme spotrebovali kastany . Diky za fantasticky (jako vzdy) recept!

    1. Mám velkou radost, že jste si pochutnali 🙂

Napsat komentář