Jablečné lívance

Že budou jablečné lívance dobré, jsme při prvním pokusu o jejich přípravu samozřejmě tušili. Že ale budou tak výborné, nás nenapadlo. Tyto lívance jsou momentálně, společně s makovými a japonskými, našimi nejoblíbenějšími lívanci.
Servírovat je sice můžete, s čím chcete – víte, že většinou vám s pandou dáváme spíše nápady, s čím servírovat, než že bychom vám něco opravdu doporučovali. Tentokrát nám ale přijde recept kompletní pouze, budete-li jablečné lívance servírovat s javorovým sirupem a zakysanou smetanou. Jinak totiž o hodně přijdete. Jak jsme ale už říkali, je to na vás, jen vám to dáváme na vědomí 🙂

Doufáme, že vám bude chutnat! 🙂

Ingredience (pro 2-3 osoby):
Na těsto:
1 vejce
1 hrnek ovesné mouky
2 lžíce rozpuštěného másla
0,5 lžíce skořice
3/4 hrnku mléka
necelá 0,5 lžička vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva

3 větší jablka, oloupaná
0,5 lžička skořice

kokosový olej na smažení

zakysaná smetana
javorový sirup
trochu skořice na posypání (není nutné)

Nejdříve si připravíme těsto – dobře v hluboké míse promícháme vejce, ovesnou mouku, rozpuštěné máslo, skořici, mléko, vanilkový extrakt a prášek do pečiva. Můžeme si vzít na pomoc ruční šlehač, se kterým budeme mít těsto připravené rychleji. Zvládnete to však i lžící. Hotové těsto si dáme na stranu.
Nyní vezmeme oloupaná jablka, která nakrájíme na cca 1 cm (spíše o malinko užší) široká kolečka (měla by být úzká, ale zároveň ne příliš, jinak se vám později zlomí). Nožem opatrně vykrojte prostředek (jádřinec) jablíčkových koleček. Nakrájená jablka s vykrojeným jadřincem obalte 0,5 lžičkou skořice, rozpalte si olej na pánvi a můžete je začít obalovat v těstíčku (asi jako obalujete řízky ve vajíčku) a smažit na pánvi. Smažte na mírném plameni 2-3 minuty z každé strany.
Jablečné lívance servírujte s javorovým sirupem, zakysanou smetanou a posypte skořicí.

Mňam, to je dobrota!

Tak krásné ráno.

Majda & panda

Comments

comments

Napsat komentář