Salát s tuňákem a quinoou

Saláty miluji! Jsou rychlé, zdravé a strašně jednoduché. V létě bych je jedla pořád. A protože jsem si říkala, že asi nejsem jediná, komu se o krásných teplých dnech nechce pařit u plotny, přináším vám nový recept na jeden z mých oblíbených salátů 🙂 Je to opravdu jednoduchá rychlovka, protože tak to mám nejradši.

Snad vám bude chutnat.

Ingredience (pro 2 osoby):
1/4 oblíbeného salátu (já jsem použila ledový)
6 hrstí čerstvého špenátu
2 lžíce rozinek
2 lžíce piniových ořechů
1 větší rajče, nakrájené na tlustší plátky
2 vajíčka
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (cca 185 g)
1/3 hrnku quinoi
10 cm nakrájené jarní cibulky
2 lžíce kukuřice
extra panenský olivový olej na zakápnutí
sůl

olivový olej na smažení

Dáme si vařit quinou podle návodu. Mezitím, co se nám vaří, si na pánvi s olivovým olejem osmažíme osolené rajče (cca 2-3 minutky z každé strany). Osmažené rajče dáme na talíř a na zbytku oleje si osmahneme špenát s rozinkami a piniovými oříšky. Vše promícháme a necháme na pánvi, dokud nám špenát nezvadne.
Nakonec na pánev rozklepneme vajíčka, která míchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Nakrájíme si salát, promícháme ho s kukuřicí a všechny ingredience (quinou, salát, špenát, slitý tuňák,rajče, vajíčka) vyskládáme na talíř. Zakápneme olivovým olejem, posypeme jarní cibulkou a můžeme podávat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments