Vím, že vzhledem k vedrům není zrovna ideální počasí na ovesnou kaši, ale… já když ráno nestíhám, tak si jí stejně udělám. A je mi jedno, že je od rána 30 stupňů. Tenhle recept vlastně vznikl tak, že jsem si dělala klasickou ovesnou kaši pořád dokola. A tak jsem přemýšlela, čím ji ozvláštnit, ale chtěla jsem, aby byla pořád stejně rychlá a snadná. Přidání kokosové mouky dodá vaší klasické kaši zcela jiné rozměry! A přitom nezašpiníte žádné nádobí navíc a dá se říct, že nad tím nemusíte vůbec přemýšlet. Když mám trochu víc času, přimíchám i semínka z vanilkového lusku. Když ne, tak se holt nedá nic dělat. I bez nich je moc dobrá. Tak snad vám bude taky chutnat! 🙂
Joo, a Panda vás pozdravuje. Začal si trochu stěžovat, že na něj zapomínám. Tak ho asi budu muset brát do kuchyně častěji.
Ingredience (na 1 porci):
3 vrchovaté lžíce jemných ovesných vloček
1,5 lžíce kokosové mouky (rozmixovaného strouhaného kokosu)
semínka z 1/2 vanilkového lusku
cca 1/2 hrnečku kokosového či jiného mléka (prostě tolik mléka, aby to byl přibližně dvojnásobek objemu ovesných vloček s kokosovou moukou)
cokoliv na ozdobení (ovoce, oříšky, rozinky, marmeláda, jogurt…)
V misce promícháme jemné ovesné vločky s kokosovou moukou a semínky z vanilkového lusku. Zalijeme mlékem, dáme na 1,5 minut do mikrovlnky, ozdobíme a máme hotovo!
P.S. Pokud nemáte mikrovlnnou troubu, můžete kaši samozřejmě uvařit klasicky na sporáku 🙂
Tak krásné ráno!
Majda & Panda