Istanbul – 5. den

Pátý den v Istanbulu byl nádherný. Možná jeden z nejhezčích. Jednak jsme s Hakanem konečně byli spolu, a jednak byl plný krásných procházek a dobrého jídla. O tom ale postupně 🙂

Začneme snídaní. Na snídani jsme zašli do Café Barbera. A byla opravdu bohatá! Já jsem si objednala tureckou snídani (mimochodem, jen její menší verzi, ale porce byla tak velká, že jsem neměla šanci to dojíst), takže obrovský talíř plný sýrů, salámů, zeleniny, oříšků, sušeného ovoce, oliv, másla, marmelád, k tomu ještě sázené vejce a samozřejmě plný košík pečiva. Hakan měl menší snídani, a to omeletu s tureckou klobásou, žampiony a sýrem. Sice jsem svoji porci nemohla dojíst, ale odolat a neobjednat si to je opravdu těžké. Já tyhle snídaně prostě miluji!

Po snídani se chvíli procházíme a jdeme se opalovat k bazénu. Kromě toho, že u bazénu zase chytám ptáky, jsem se taky odhodlala jít se na chvíli okoupat do toho ledového bazénu. Ale vzhledem k tomu, jaké je horko, mi snad ani nic jiného nezbylo. Hakan byl o něco větší otužilec a do bazénu šel rychleji, než já. Mně trvalo asi 10 minut, než jsem se celá namočila, ale vzhledem k tomu, že předchozí den jsem tam lezla půl hodiny, si docela tleskám.

Na oběd jsem se strašně těšila a to z několika důvodů. První je, že díky němu pojedeme do evropské části Istanbulu, jupíí! To znamená, že jsme zase jeli tím zábavným taxíkem, který sdílíte s více lidmi a o kterém jsem už psala v prvním díle o Istanbulu (odkaz na něj zde), a že jsme jeli lodí! Je to tam sice běžný dopravní prostředek, ale chápete, v Praze přeci jen moc lodí nejezdím.

Výhled z lodě.

Druhý důvod, proč jsem se tak těšila na oběd, je, že jdeme do Nusr-Et Steakhouse!! Byla jsem strašně nadšená, že konečně můžu ochutnat jeho steak! A byl opravdu VÝBORNÝ. Jako předkrm jsme si dali salát se sýrem, poté brambory se špenátem (byla to obří brambora ve slupce a vedle toho špenát, mňam) a nakonec to hlavní, Nusret specialitu. Součástí jídla byla i malá show. Číšník přinesl syrové maso, na které vylil rozpálené máslo a před našima očima jídlo připravil. Nakonec k masu přidal i chleba, který nádherně nasákl máslem a bylo to opravdu geniální. Jen nám potom bylo docela špatně. Kdybychom věděli, že to bude tak velké, rozhodně bychom si neobjednali žádný předkrm. Ale nevadí, na druhou stranu jsme toho aspoň víc ochutnali.
Jinak, doporučuji si sem udělat rezervaci, bez rezervace budete nejspíše čekat. My jsme čekali asi 30 minut, což ještě docela jde 🙂

Jak jsem již psala, dali jsme si Nusret special. Můžete si ji objednat ve 2-6 lidech.
A už tam lije máslo 🙂

A třetí, poslední důvod, proč jsem se na oběd tak těšila, je, že jsme si ho spojili s procházkou po evropské části Istanbulu, konkrétně části Bebek. Je to opravdu nádherná čtvrť plná restaurací a kaváren. My jsme ale byli tak plní, že jsme se jen procházeli po pobřeží. Což bylo nádherné. Z Bebeku jsme pokračovali pěšky až na loď. Bylo to sice dost daleko, ale procházka stála za to. Téměř celou dobu jsme šli po pobřeží, procházeli jsme kolem rybářů, užívali si nádherný pohled na moře a na Istanbul, prošli jsme pod jedním z mostů, který spojuje Asii a Evropu a také kolem nočního klubu, kde bylo letos na Silvestra zastřeleno několik lidí. To byl tedy dost zvláštní pocit. Klub od prosince už neotevřel, teď působil opuštěně a zaprášeně.

Z Nusr-Et Steakhouse jsme šli do Bebek pěšky. Cesta byla strmá, ale výhled nádherný. Procházka nám zabrala asi půl hodiny 🙂

Pod mostem, na druhé straně Asie.

A nakonec lodí zpátky do Asie a zábavným taxíkem zase na hotel. Přišli jsme hodně pozdě, v nohách několik kilometrů, unavení, ale spokojení.

Cesta zpět.

P.S. V Bebek najdete také restauraci Nusr-Et Burger 🙂 My jsme ale zvolili klasiku, steaky.

Mějte se!

Majda & Panda

Přečtěte si také o dalších dnech v Istanbulu:

Istanbul – 1. a 2. den

Istanbul – 3. a 4. den

Comments

comments

One Reply to “Istanbul – 5. den”

  1. Vidím, že jste si to užili. Díky za hezké povídání a krásné fotky ❤

Napsat komentář