Mug cake je jednou z mých nejoblíbenějších snídaní, když si chci udělat něco dobrého, ale nemám náladu trávit dlouhou dobu v kuchyni a mýt potom nádobí. Při přípravě mug caku zašpiníte jen jeden hrneček a budete mít hotovo za 10 minut 🙂 Přesně tenhle recept jsem sdílela už před nějakou dobou na Instagramu (@hungrypanda.cz), ale protože se vám líbil a já sama si jej dělám dost často, rozhodla jsem se ho dát i na blog a natočit k němu video.
Jooo a abych nezapomněla, na blogu už je spoustu dalších skvělých receptů na mug caky. Jsou sice staré a asi bych k nim měla nafotit nové fotky, ale vážně stojí za to. Zvláště ten mrkvový a makový.
P.S.: Mug cake je nejen skvělá snídaně, ale i svačina 🙂
Ingredience (na 1 mug cake):
- 3 vrchovaté lžíce ovesné mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 3/4 lžíce kakaa
- 10 lžic mléka (vegani mohou použít jakoukoliv rostlinnou alternativu)
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (nebo jiného tuku)
- menší hrst vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
- Sladidlo jsem nepoužila žadné, stačila mi čokoláda (70 %). Pokud ale máte opravdu rádi sladké, klidně si nějaké to sladidlo přidejte.
Postup:
- Hrneček (v mém případě malou misku) vymažeme olejem.
- Přidáme ovesnou mouku, kakao, kypřící prášek, mléko a důkladně promícháme.
- Přimícháme nakrájenou čokoládu.
- Dáme na 3 min do mikrovlnky.
- Necháme minutu vychladnout, objedeme vnitřní okraje hrnku nožem a vyklepneme z hrnku.
- Servírujte s čímkoliv, co máte rádi – zakysaná smetana, jogurt, ovoce, javorový sirup, oříškové máslo, oříšky…
Tak dobrou chuť!
Majda & Panda