Čokoládový mug cake (veganský)

Zdravý čokoládový mug cake s ovocem, arašídovým máslem a politý javorovým sirupem. Veganský.

Mug cake je jednou z mých nejoblíbenějších snídaní, když si chci udělat něco dobrého, ale nemám náladu trávit dlouhou dobu v kuchyni a mýt potom nádobí. Při přípravě mug caku zašpiníte jen jeden hrneček a budete mít hotovo za 10 minut 🙂 Přesně tenhle recept jsem sdílela už před nějakou dobou na Instagramu (@hungrypanda.cz), ale protože se vám líbil a já sama si jej dělám dost často, rozhodla jsem se ho dát i na blog a natočit k němu video.

Jooo a abych nezapomněla, na blogu už je spoustu dalších skvělých receptů na mug caky. Jsou sice staré a asi bych k nim měla nafotit nové fotky, ale vážně stojí za to. Zvláště ten mrkvový a makový.

P.S.: Mug cake je nejen skvělá snídaně, ale i svačina 🙂

Ingredience (na 1 mug cake):

  • 3 vrchovaté lžíce ovesné mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 3/4 lžíce kakaa
  • 10 lžic mléka (vegani mohou použít jakoukoliv rostlinnou alternativu)
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (nebo jiného tuku)
  • menší hrst vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
  • Sladidlo jsem nepoužila žadné, stačila mi čokoláda (70 %). Pokud ale máte opravdu rádi sladké, klidně si nějaké to sladidlo přidejte.

Postup:

  1. Hrneček (v mém případě malou misku) vymažeme olejem.
  2. Přidáme ovesnou mouku, kakao, kypřící prášek, mléko a důkladně promícháme.
  3. Přimícháme nakrájenou čokoládu.
  4. Dáme na 3 min do mikrovlnky.
  5. Necháme minutu vychladnout, objedeme vnitřní okraje hrnku nožem a vyklepneme z hrnku.
  6. Servírujte s čímkoliv, co máte rádi – zakysaná smetana, jogurt, ovoce, javorový sirup, oříškové máslo, oříšky…

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář