Snídaňový crumble

Tenhle recept mám v hlavě už strašně dlouho a konečně jsem se k němu dostala! Doporučuji připravit si crumble den předem. Můžete ho na několik dní uschovat v lednici, minimálně tři dny vám určitě vydrží. Pečte v menší míse, pokud máte v plánu připravovat crumble ve velké míse (o velikosti cca dortové formy), rozhodně použijte dvojnásobné až trojnásobné množství ingrediencí. Doufáme, že vám bude chutnat stejně, jako nám!

Ingredience (pro 3-4 osoby):
2 větší jablka, oloupaná, nakrájená na kostičky
0,5 lžičky skořice
2 lžičky medu
1 lžíce citronové šťávy
hrst drcených pekanových ořechů

(Na drobenku):
5 opravdu plných lžic ovesné mouky (já používám rozmixované ovesné vločky)
5 lžic ovesných vloček
1 plná lžíce medu
6 lžic rozpuštěného kokosového oleje
0,5 lžičky skořice

zakysaná smetana k servírování

Vezmeme si menší misku, do které dáme nakrájená jablka, skořici, med, citronovou šťávu a pekanové ořechy. Vše velmi dobře promícháme.
V další misce promícháme všechny ingredience na drobenku a posypeme jí rovnoměrně jablka. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
Crumble servírujeme se zakysanou smetanou.

Tak krásné ráno!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář