Paleo Tahini Blondies

Paleo Tahini Blondies

Znáte Blondies? Že ne? Já jsem tuhle dobrotu do nedávna taky neznala. Je bez mouky a s minimem cukru, ale věřím, že si na ní pochutnáte.  Příprava není nijak náročná, do 15 min budete mít blondies v troubě. Čokolády můžete samozřejmě přidat klidně víc nebo naopak míň, záleží jen na vás.

Jak vypadá původní verze blondies?

Klasické blondies je samozřejmě s bílou moukou, bílým cukrem, máslem a (na rozdíl od brownies bez kakaa a) s bílou čokoládou. Tohle je taková moje zdravější verze. Mouka je nahrazená oříškovými moukami (což jsou v podstatě jen pomleté oříšky na prášek), cukr čekankovým sirupem, máslo jsem zaměnila za tahini a bílou čokoládu za tmavou s vysokým obsahem kakaa.

Paleo Tahini Blondies

Ingredience:

  • 250 g mandlové mouky
  • 65 g kokosové mouky
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 50 g čekankového sirupu
  • 100 g vysokoprocentní čokolády (použijte pecičky, případně nakrájejte tabulku čokolády na kousky)
  • 2 vejce
  • 160 g tahini
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 170 stupňů.
  2. Ve větší míse promícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, kypřící prášek, čekankový sirup, vejce, tahini a vanilkový extrakt. Vznikne nám husté těsto, skoro jako například na perníčky.
  3. Do těsta zapracujeme kousky vysokoprocentní čokolády.
  4. Menší plech vymažeme libovolným tukem nebo vyložíme pečícím papírem. Rozprostřeme do něj těsto (buchta vyběhne jen trochu, tak by neměla být příliš rozprostřená (tenká) :)).
  5. Pečeme cca 15-20 min.
  6. Necháme vychladnout a můžeme krájet a servírovat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Paleo Tahini Blondies

Comments

comments

Napsat komentář