Kuřecí kousky se žampiony

Kuřecí kousky se žampiony

Můj recept na kuřecí kousky se žampiony je lehce na čínský způsob. Omáčka je podobná té na Kung Pao nebo na kuřecí kousky s kešu. Mimochodem, doporučuji vyzkoušet všechny tyto recepty, jsou totiž opravdu výborné a nebudete litovat. U nás doma jsou dost oblíbené a já je poslední dobou vařím alespoň 1x týdně.

Příprava jídla je snadná a rychlá…

Doba přípravy kuřecích kousků se žampiony je kolem 30 min + 20 min na marinování kuřete. Nejvíc času vám zabere krájení kuřete a žampionů, jinak je to dost rychlovka.

Tak snad vám bude chutnat 🙂

Kuřecí kousky se žampiony

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 450 g kuřecího masa, nakrájené na kostičky nebo na nudle
  • 250 g žampionů
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/2 lžičky zázvoru (koření)
  • 1-2 lžíce kukuřičného škrobu
  • sezamový olej
  • jasmínová rýže k servírování

Na omáčku:

  • 1,5 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžíce sezamového oleje

Na marinádu:

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vajíčko

Postup:

  1. Ve větší misce lehce vidličkou vyšleháme vajíčko. Přidáme 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci kukuřičného škrobu a kuřecí maso. Všechny ingredience promícháme a necháme maso marinovat alespoň 20 min.
  2. Připravíme omáčku. Stačí všechny ingredience (třtinový cukr, ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, 1/2 hrnku vody a sezamový olej) promíchat v misce.
  3. Nakrájíme žampiony a jarní cibulku (oddělíme bílou a zelenou část).
  4. Na troše sezamového oleje opečeme žampiony a bílou část jarní cibulky. Na poslední půl minutu přidáme 2 prolisované stroužky česneku. Až bude vše hotové, přendáme směs do misky.
  5. Na stejnou pánev opět přidáme trochu sezamového oleje a opečeme na ní kuřecí kousky.
  6. Ke kuřeti přidáme na pánev žampiony s jarní cibulkou, zelené části jarní cibulky, sezamová semínka a 1/2 lžičky zázvoru. Vše zalijeme omáčkou, zasypeme 1-2 lžícemi kukuřičného škrobu (doporučuji dát nejdříve jen 1 a poté podle konzistence případně přisypat i druhou – omáčka by měla být spíše hustší) a za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí.
  7. Jídlo servírujeme s jasmínovou rýží.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Kuřecí kousky se žampiony

Comments

comments

Napsat komentář