Pad thai s krevetami

Pad thai. Kokosové nudle s mrkví, cuketou, krevetami, citronem, koriandrem a arašídovým máslem. Rychlé a zdravé recepty. Zdravé jídlo.

V Thajsku jsem sice nikdy nebyla a o thajské kuchyni toho moc nevím, ale pad thai jsem měla (alespoň teda v ČR) nesčetněkrát. A myslím, že se mi recept dost povedl! Snažila jsem se použít ingredience, které jsou u nás snadno dostupné. Jediné, co by vám mohlo způsobit potíže, je ústřicová omáčka. Já jsem ji pořídila v Makru, ale chápu, že se tam asi spoustu lidí nedostane. Navíc je to trochu z ruky, takže jet do Makra jen kvůli omáčce… no, nechtělo by se mi. Proto jsem se podívala na internet a ústřicovou omáčku lze úplně v pohodě koupit na spoustě místech (specializované obchody ani nezmiňuji). Našla jsem ji na Rohlik.cz, Kosik.cz nebo třeba v Marks & Spencer.
Krevety najdete v jakémkoliv supermarketu, ale kdybyste si s nimi nebyli jistí, klidně je můžete nahradit třeba kuřecím masem nebo tofu. Ale nezapomeňte, že se pak změní délka přípravy 🙂
No a to je od nás takhle na úvod asi vše. Příprava tohoto jídla je velice snadná, takže se toho vůbec nebojte.
Snad vám bude chutnat!

Ingredience (pro 2 osoby):
125 g rýžových nudlí (já jsem použila Shanshi)
300 g cukety, nakrájené na tenké plátky
1 velká mrkev, nakrájená na menší nudle
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 limetka (jak vidíte na fotkách, tak jsem limetku zapomněla koupit – použila jsem citrón a po pravdě mi to nevadilo)
krevety (Předvařené, koupila jsem ty mražené malé, už očištěné. Nejdříve jsem je nechala samozřejmě rozmrazit.)
2 vajíčka

2 lžíce ústřicové omáčky (použila jsem Panda Brand Oyster Sauce, kterou jsem sehnala v Makru)
2-3 lžíce arašídového másla (můžete si jej vyrobit doma, návod je zde)
1 lžíce třtinového cukru
chilli (není nutné, dle chuti)

hrst drcených arašídů
čerstvý koriandr

trochu oleje na smažení

Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli odležet. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme cuketu a mrkev a na mírném plameni smažíme a mícháme cca 10 min. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě další 1-2 min. Poté vložíme omyté (předvařené) krevety, třtinový cukr a jarní cibulku a pokračujeme ve smažení cca 3 minuty. Nyní si uprostřed pánve udělejte místo (nahrňte zeleninu k okrajům pánve tak, aby uprostřed nic nebylo) a rozbijte do středu pánve vajíčka. Uvařte je jako míchána vajíčka (při míchání je držte zvlášť, nepřimíchávejte k nim zeleninu). Promíchejte se zeleninou až ve chvíli, kdy jsou míchaná vajíčka hotová. Přidejte rýžové nudle, ústřicovou omáčku, arašídové máslo, šťávu z jedné limetky a případně i chilli a pořádně promíchejte. Hotové jídlo nenechávejte na pánvi moc dlouho, ať se vám nudle nerozvaří.
Servírujte posypané čerstvým koriandrem, drcenými arašídy a případně i s kouskem limetky.

Tak dobou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář