Ovesná kaše přes noc s karamelizovaným banánem

Poslední dobou mívám krušná rána, na což vůbec nejsem zvyklá. Většinou mě zachraňují ovesné kaše (recept zde), mug caky (recept na makový zde a na mrkvový zde), chia pudink (recept zde) nebo moje pancake bowl (recept zde). Snažím se ale přijít na co nejvíce snídaňových receptů, které stihnu do pár minut. Tenhle je snadný, a přitom tak výborný! Jím ho už několik dnů pořád dokola. Ráno máte do 5 min výbornou snídani, která vás na dlouhou dobu zasytí. A navíc si ji můžete vzít snadno s sebou do práce.

Ingredience (pro 1 osobu):
1/3 hrnku ovesných vloček
1,5 lžíce chia semínek
3/4 lžičky skořice
3/4 lžičky maca (co to je se dozvíte zde) (nemáte-li macu zrovna doma, nevadí. Prostě ji vynechte :))
1/3-1/2 hrnku libovolného mléka

1 banán
arašídové máslo (jak si ho vyrobit doma se dozvíte zde)
vlašské ořechy

kokosové máslo na smažení

V misce si smíchejte ovesné vločky, chia semínka, skořici, macu a následně zalijte mlékem. Zakryjte a dejte na noc do ledničky.
Ráno stačí kaši vyndat, rozříznout banán podélně vejpůl a osmahnout ho na mírném plameni na kokosovém oleji do změknutí. Nemělo by to zabrat déle než 4 minuty. Banán, arašídové máslo a vlašské ořechy přidejte ke kaši a máte hotovo.

Tak krásné ráno!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář