Paleo štrůdlový chlebík

Tohle je asi můj nejoblíbenější chlebík bez mouky. Výbornou chuť tomu dává hlavně arašídové máslo, které já osobně miluju nejvíc ze všech oříškových másel. Recept je bez přidaného cukru, mamka mi skoro nevěřila, že je to oslazené jen ovocem. A to, že tam není mouka? To nepoznala vůbec. Koukala na mě a ptala se, jak je to možné. No, snadno. Přesvědčte se o tom sami!

Ingredience:
1,5 hrnku kešu mouky (jak si snadno a rychle vyrobit domácí kešu mouku se dozvíte zde)
0,5 hrnku kokosové mouky (jak si snadno a rychle vyrobit domácí kokosovou mouku se dozvíte zde)
1 hrnek nastrouhaného jablka
2 zralé nastrouhané banány (nebo rozmačkané vidličkou)
3 větší vajíčka
2/3 hrnku arašídového másla (jak si udělat domácí arašídové máslo se dozvíte zde)
3/4 lžíce skořice
1 větší oloupané a nakrájené jablko
1 lžička kypřícího prášku
1/3 hrnku kokosového mléka (nebo jiného oblíbeného mléka) (jak si vyrobit kokosové mléko doma se dozvíte zde)
1/3 hrnku nalámaných vlašských ořechů
1 lžička vanilkového extraktu

Vezmeme si velkou mísu a promícháme v ní ručním mixérem veškeré ingredience. Vyložíme formu na chleba pečícím papírem, vylijeme do ní těsto a pečeme cca 45 minut na 180 stupňů.
Vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a můžeme servírovat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář