Kokosova jáhlová kaše

Když nás napadla kombinace kokosu a jáhel, nebyli jsme si s Pandou moc jistí. Datlovým sirupem jsme si snídani pokapali jen proto, že to byl jediný sirup, který máme doma. A náhodou z toho vznikla tahle super snídaně, na kterou se těšíme, až si ji uděláme zase 🙂
Ještě jsme si s Pandou uděleli malý výzkum o jáhlách a zjistili jsme, že obsahují spoustu cenných minerálních látek, jako je hořčík, měď, fosfor, železe, draslík, zinek a vlákninu. Kromě toho i spoustu vitamínů skupiny B, které pomáhají například při kožních chorobách, při migréně, zvyšují naší obranyschopnost, zlepšují paměť a spoustu dalších. Mimo jiné jsou jáhly lehce stravitelné a můžete si je připravit jak naslano, tak nasladko.

Ingredience (pro 1 osobu):
50g jáhel
cca 1 hrnek vody
6 lžic kokosového mléka (může být i kravské nebo jiné)
2 velké lžíce drceného kokosu + 1 lžička na posypání
1 lžíce medu
datlový sirup na pokapání (může být i jiné sladidlo, ale datlový sirup je k tomu opravdu výborný)
1 fík (nemáte-li, můžete vynechat či nahradit jiným ovocem)
1 menší banán
1 lžička chia semínek

Nejprve si ve vodě uvaříme jáhly podle návodu. Po asi pěti minutách vaření jáhel k nim přidejte jednu lžíci medu a pořádně promíchejte. Jeden hrnek vody je opravdu orientační, prostě jáhly hlídejte tak, aby se nepřipálily 🙂 Až budou jáhly uvařené (cca po 15 min), nechte odpařit všechnu vodu. Do kastrolku přidejte mléko, dvě lžíce drceného kokosu a ručním mixérem rozmixujte na kašičku. Lžící ještě dobře promíchejte a můžete dát kaši na talíř. Pokapejte datlovým sirupem, naneste nakrájené ovoce, posypejte trochou kokosu a chia semínky a můžete snídat!

Tak krásný den!

Majda & Panda

img_43711

img_4337

Comments

comments

2 Replies to “Kokosova jáhlová kaše”

  1. Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším 😉

    1. Děkujeme! Pak dejte vědět, jak se to povedlo 🙂

Napsat komentář