Jahodovo švestková bublanina bez mouky

Bublanina bez mouky, bez mléka, bez tuku a jen s minimem cukru? Jde to vůbec? Po pravdě, krásy mandlové a kokosové mouky (= rozmixované mandle či kokos) objevuji až posledních pár dnů (více o tom zde). Vím, že je to docela pozdě, ale znáte to – lepší pozdě nežli později. Ale abych se vrátila zpět k otázce, zda je taková bublanina možná. Do nedávna bych si řekla, že asi ne, nebo bude až příliš vajíčková, nebo že bude z rozmixovaných ovesných vloček. A jsem teď opravdu šťastná, že jsem přišla na mandlovou a kokosovou mouku (bravo Majdo, fakt brzo). Jasně, slyšela jsem o ní už dříve. Ale nějak mě netrklo, že je to opravdu jen kokos a mandle, a že se dá tak snadno vyrobit doma. Kdo by totiž nechtěl zdravě mlsat?

Ingredience:
Na těsto:
1 hrnek mandlové mouky (návod na výrobu zde)
0,5 hrnku kokosové mouky (návod na výrobu zde)
3 vajíčka
1/3 hrnku kokosového mléka
3 lžíce třtinového cukru
1/3 hrnku kakaa
1 sáček kypřícího prášku
3 lžíce jogurtu
1,5 lžíce skořice

švestky (nakrájené a vypeckované)
jahody

V míse důkladně promícháme všechny ingredience na těsto. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů, vezmeme si dortovou formu a vyložíme ji pečícím papírem. Vlijeme těsto do formy a na povrch vyskládáme jahody a švestky. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut. Necháme vychladnout a můžeme servírovat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

 

Comments

comments

Napsat komentář