Horká čokoláda

Horká čokoláda

Horkou čokoládu miluji. Vlastně mám ráda všechno s příchutí čokolády, takže když jsme v cukrárně a vybírám si dezert, volba je většinou dost jasná. No ale to jsem trochu odbočila, zpátky k téhle horké čokoládě. Je velmi snadná na přípravu, zvládnete ji do 10 minut. Já si ji ráda vychutnávám místo svačiny, zvlášť teď v zimě.

Sladkost a hustotu horké čokolády si lze přizpůsobit…

Navíc je na tomhle nápoji skvělé, že si jej můžete snadno přizpůsobit svým chutím. Osladit ho je možné čím chcete, já většinou používám javorový sirup. Množství si taky uzpůsobte tak, aby vám vyhovovalo – nebo sladidlo můžete úplně vynechat. Joo a hustotu si lze taky určit podle sebe – pokud chcete nápoj řidší, dejte méně kukuřičného škrobu, chcete-li jej hustší, přidejte ho naopak více.

Dochuťte si nápoj perníkovým kořením…

A poslední tip, který jsem dostala na Instagramu já od vás – horkou čokoládu můžete dochutit ještě třeba perníkovým kořením. Zatím jsem to nezkoušela, ale zní to úplně báječně. Tak hezké zimní dny!

Horká čokoláda

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2 hrnky mléka
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu
  • oblíbené sladidlo, množství dle chuti (já jsem dala cca 2-3 lžíce javorového sirupu)

Postup:

  1. V malém hrnci ohřejeme za stálého míchání 1,5 hrnku mléka a 2 lžíce kakaa.
  2. Půl hrnku studeného mléka smícháme s 2 lžícemi kukuřičného škrobu.
  3. Studené mléko s kukuřičným škrobem vlijeme ke kakau. Ohříváme za stálého míchání do zhoustnutí.
  4. Osladíme dle chuti a promícháme.
  5. Servírujeme.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Horká čokoláda

Comments

comments

Napsat komentář