Tenhle čokoládový pudink si určitě zamilujete. Je z hořké vysokoprocentní čokolády, která pudinku přidává na hustotě, tudíž není potřeba přidávat příliš mnoho škrobu.
Pudink do každého počasí…
Pudink je příjemně osvěžující dobrota do teplých letních měsíců. Pokud si jej uděláte v zimě, můžete ho konzumovat ještě teplý. Nebude pak mít pudinkovou konzistenci, ale spíše jako hustá horká čokoláda.
Svačina či dezert do zásoby…
Na pudinku je fajn, že si ho můžete udělat i na týden dopředu. Já mám vždy ráda po ruce domácí a kvalitní dezert. Kromě čokoládového pudinku si takhle lze připravit i třeba datlové kuličky s čokoládou a kokosem, které dokonce vydrží ještě déle 🙂
Ingredience:
- 400 ml + 100 ml mléka
- 50 g vysokoprocentní čokolády (já jsem použila 80 %)
- 20 g kakaa
- 1 žloutek
- 25 g třtinového cukru
- 25 g kukuřičného škrobu
Postup:
- V hrnci smícháme vysokoprocentní čokoládu, kakao a 25 g třtinového cukru.
- V hrnečku důkladně promícháme 100 ml mléka, vidličkou rozmixovaný žloutek a 25 g kukuřičného škrobu.
- Mléko v hrnci za stálého míchání na mírném plameni ohříváme, dokud nebude teplé a čokoláda se nerozteče.
- K teplému mléku přidáme mléko z hrnečku s kukuřičným škrobem a žloutkem. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- Pudink přelijeme do skleničky nebo misky, necháme vychladnout a dáme alespoň na 2 hodiny do ledničky.
- Můžete ho servírovat samotný, nebo s ovocem či s piškoty.
Tak dobrou chuť!
Dobrý den, tento pudink je opravdu vynikající. Jiný cokoladovy už ani nedělám 😋😋
Dobrý den, to mám obrovskou radost.
Mějte se hezky.
Majda