Čoko-kokosová granola

Dobrá, receptů na granolu je už habaděj, ale důvod, proč píši další, je jednoduchý – častokrát přidávám recepty, které jsou výborné s domácí granolou. No a abych vás ušetřila hledání receptů na domácí granolu, přidávám sem recept na tu, kterou mám ráda. A panda taky. Tak ji vyzkoušejte a doufáme, že vám bude chutnat!

Příprava je opravdu snadná a jediné úskalí spočívá v tom ji nespálit. Ale věřím, že to hravě zvládnete 🙂

A ještě poslední věc – oříšky si vždy jemně nadrtím. Ale opravdu jen zlehka – prostě tak, abych v snídani neměla celé ořechy, ale menší kousky oříšků. Záleží ale na osobní preferenci a samozřejmě můžete postupovat s celými ořechy.

Ingredience:
1 hrnek ovesných vloček
6 lžic mandlí
6 lžic slunečnicových semínek
3 lžíce chia semínek
6 lžic kokosu
6 lžic kakaových bobů, nepražených, drcených (nebo na kostičky nakrájené vysokoprocentní čokolády)
6 lžic moruše bílé
6 lžic medu
3 lžíce kokosového oleje
1,5 lžíce kakaa

Vše, kromě oleje a medu velmi dobře promícháme ve velké míse. Olej a med si smícháme v hrnečku a dáme do mikrovlnky rozpustit. Poté vlijeme ke zbytku směsi, opět velmi dobře promícháme a směs vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby předem předehřáté na 170 stupňů a pečeme cca 10-15 minut. Přibližně po 5 minutách směs lžící promícháme, aby se nám upekla ze všech stran.
Necháme vychladnou a můžeme si pochutnávat!
(Granolu skladujte v uzavřené dóze, mně většinou vydrží asi 2 týdny. Pak ji totiž sním, takže nevím, jestli vydrží dýl:))

Tip 1: Místo čokolády a kakaa dejte víc oříšků a skořici.

Tip 2: Udělejte si porci přesně pro sebe! V hrnečku si připravte libovolné množství ingrediencí, dejte na 1 minutu do mikrovlnky (za 2 minuty jsem už měla granolu spálenou, ale záleží na mikrovlnce) a máte hotovo!

Comments

comments

Napsat komentář