Tomatová omáčka s lososem je další z do 30 min hotových jídel na mém blogu. Pokud na těchto stránkách nejste poprvé, pak asi víte, že miluji rychlovky. Ačkoliv vařím ráda, mám (jako všichni) i spoustu jiných povinností, takže častokrát potřebuji mít co nejdříve hotovo.
Na blogu je ještě rychlejší podobný recept…
Omáčka s lososem chutná podobně, jako tomatová omáčka s tuňákem, kterou zvládnete uvařit do 15 min.
Použít cuketu není nutné…
Ačkoliv v receptu uvádím, ať jídlo servírujete s celozrnnými špagetami smíchanými s cuketovými špagetami, je jen na vás, jaké těstoviny si uvaříte. Přijde mi ale fajn dát si jednou za čas tuhle odlehčenější verzi – u nás se totiž jí špagety ve velkém.
Tomatové omáčky nesladím…
Hodně lidí si do omáčky z rajčat přidává cukr. Já to nedělám, chutnají mi totiž i bez něj. Ale pokud by vám v jídle chyběl, klidně si tomatovou omáčku s lososem přislaďte.
Tak snad vám bude chutnat!
Ingredience (pro 2 osoby):
- 160 g cuketových špaget
- 130 g celozrnných špaget
- 300 g lososa (cca 2 filety)
- 400 g passaty
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 středně velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/3 lžičky oregana
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- lze servírovat se strouhaným parmazánem
Postup:
- Dáme vařit celozrnné špagety dle návodu na obalu. Na poslední půl minutu přidáme cuketové špagety.
- Omytého lososa osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev s olivovým olejem kůží vzhůru. Opékáme cca 3 min na mírním plameni, poté lososa otočíme, dáme jej na kraj pánve a přidáme k němu na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený česnek. Cibuli opékáme dosklovata.
- Stáhneme lososa z kůže a vidličkou rozmačkáme maso na malé kousky. Pokud nebudete spokojeni s propečením lososa, pokračujte v opékání na pánvi.
- Na pánev přidáme rajský protlak, passatu, sůl, pepř a oregano. Promícháme a necháme vařit cca 3 minuty.
- K omáčce vmícháme špagety a čerstvou bazalku.
- Servírujeme.
Tak dobrou chuť!
Majda & Panda