Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Cuketové špagety je jídlo, které máte připravené během chvíle (20-30 minut) a není na něm snad nic nezdravého. Je snadné a rozhodně vás nenechá o hladu.
Já jsem cukety neuvařila, ale pokud se vám příčí představa, že byste jedli syrovou cuketu, osmažte si špagety 3-5 minut na pánvičce na olivovém oleji nebo uvařte v hrnci ve vodě. Je to jen vás 🙂
Panda se mi svěřil, že mu tohle jídlo chutná víc než obyčejný salát. Prý osmažená cibulka s česnekem je tam faaakt moc dobrá. Tak co, vyzkoušíte to taky? 🙂
Ingredience (pro 2 osoby):
2 střední cukety
1 zralé avokádo
2 rajčata (nakrájená na kostičky)
400 g hrášku v konzervě (vylijeme tekutinu z konzervy)
1 středně velká cibule (nakrájená na kostičky)
2 prolisované stroužky česneku
40 g parmazánu
3 lžíce citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje
sůl (dle chuti)
pepř (dle chuti)
hrst čerstvé bazalky
olivový olej na smažení
Nejdříve si připravíme špagety. Vezmeme si cukety, omyjeme, odkrojíme konce a pomocí spiralizéru či speciální škrabky na špagety (vše seženete například v tescomě) z cuket nastrouháme dlouhé tenké plátky, čili cuketové špagety. Nemáte-li ani jedno, můžete cukety nakrájet ručně.
Špagety si dáme bokem a jdeme na přípravu omáčky. Do mixéru vložíme oloupané avokádo, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř a začneme mixovat, dokud nám nevznikne krásně hladká omáčka. Hotovou omáčku odložíme a rozpálíme si na pánvi olivový olej, na kterém smažíme cibulku s česnekem asi 5 minut. Poté přidáme nakrájená rajčata a vaříme dalších 5 minut. Nakonec už jen vmícháme hrášek, necháme vařit cca 3 minutky, aby se prohřál a můžeme pánev odstavit z plotny.
Ve velké míse dobře promícháme špagety s avokádovou omáčkou, poté vmícháme i směs z pánve, parmazán a bazalku.
A máme hotovo!
Tak dobrou chuť!
Majda & panda

Comments

comments

Napsat komentář