Tenhle recept jsme měli dlouho založený ve starém čísle Apetitu. Konečně jsme se k němu dostali a jsem za to moc ráda, protože tenhle recept opravdu stojí za to 🙂
A věděli jste, že cizrna dodává tělu významné množství bílkovin, které je stejné nebo větší než v masech či vejcích? Také je zdrojem vitamínů B – B2, B6 i B12 a obsahuje třikrát více železa, než maso. Z minerálů dále obsahuje fosfor, draslík a hořčík. Cizrna se doporučuje zvláště těm, kteří trpí stresem a depresí. Je ideální také pro těhotné ženy, protože je bohatá na kyselinu listovou,která chrání plod před vrozenými vadami nervové soustavy. Cizrna má správný poměr živin, což z ní dělá plnohodnotnou potravinu a můžeme ji jíst jako hlavní chod.
Ingredience (pro 2 osoby):
2 filety z lososa, nakrájené na kostičky
100g řeckého jogurtu
400g cizrny z konzervy
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky hořčičných semínek (sehnala jsem ve zdravé výživě)
½ lžičky fenyklových semínek (také ze zdravé výživy)
1 stroužek česneku nakrájeného na plátky
½ lžíce citronové šťávy
trhané mátové lístky (množství dle chuti)
trhané bazalkové lístky
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Nejdříve si lehce opečeme hořčičné semínko v pánvičce na oleji. Opékejte asi minutu, ale ne na příliš silném ohni nebo se vám může stát to stejné, jako mně a pandovi – hořčičná semínka vám začnou všude létat jako popcorn. Pak přidejte fenykl a česnek a míchejte asi dalších 30 sekund. Následně přidejte scezenou a propláchnutou cizrnu. Chvíli pokračujte v míchání a poté směs vysypte do mísy a nechte vychladnout.
K cizrně přidejte jogurt, citronovou šťávu, mátu, bazalku, osolte a důkladně promíchejte.
Osolte a opepřete lososa a v nepřilnavé pánvi opečte na oleji. Kousky ryby dejte na salát a můžete servírovat 🙂
Dobrou chuť!
Majda & panda
Chcete vyzkoušet další z pandových salátů s cizrnou? Koukněte se na tenhle teplý:
Tak tento recept musím co nejdříve zkusit – mňam!!!
Zkuste, je vyborny. Snad Vam bude taky chutnat 🙂