Celozrnné fusilli s cuketou a rajčaty

Asi už jste si všimli, že s pandou nejvíce milujeme snadné a zdravé recepty. Výjimkou není ani tento recept na celozrnné těstoviny s cuketou a rajčaty, které jsou opravdu výborné a zvládne je každý :). Snad vám budou chutnat alespoň stejně, jako nám.

Ingredience (pro 2 osoby):
200g malých cuket (nebo jedna velká), nakrájených na tenké plátky
4 opravdu velká rajčata
1 stroužek rozdrceného česneku
2 lžíce olivového oleje
200g celozrnných fusilli (můžete nahradit jinými oblíbenými těstovinami :))
sůl
čerstvě mletý pepř
malá hrst čerstvé a trhané bazalky

Těstoviny dáme vařit podle návodu na obalu. Slupku od rajčat nařízneme křížem a spaříme vroucí vodou. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cukety nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi s olejem. Po cca pěti minutách (chvíli před tím, než se vám budou zdát cukety hotové) přidáme prolisovaný česnek a opékáme další minutku až dvě. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme, dokud nejsou tak měkká, že se rozpadají (asi dalších 5 minut). (Pokud se rozhodnete pro sýrovou verzi (viz tip z 25.6.2019 níže), přidejte nyní ricottu, promíchejte a vařte ještě pár minut). Nakonec přidáme uvařené těstoviny a bazalku, promícháme a můžeme servírovat.

Tip z 25.6.2019: Po letech jsem toto jídlo znovu vařila a trochu jsem ho vytunila. Do rajčatovo cuketové omáčky jsem přidala cca 4 velké lžíce ricotti, celozrnné fusilli jsem zaměnila za gnocchi a vše jsem zasypala parmazánem. Jídlo dostalo úplně jiný rozměr. Když mám ale chuť na lehčí jídlo, ráda si udělám i původní verzi bez sýrů. Fotku sýrové verze přidávám na konec článku.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

blogDSCN3825

blogDSCN3809

Comments

comments

Napsat komentář