Omeleta se zeleninovým ragú podle Apetitu

Jak už asi víte, vařit podle časopisu Apetit nás s pandou prostě baví. Tohle je už třetí recept, který na blog podle nich dáváme (link na alsaský koláč se švestkami a lososa s kuskusem najdete níže :)), tak snad vám bude chutnat stejně, jako nám. Recept je snadný, rychlý, zdravý a určitě ho všichni ocení 🙂 Ideální k večeři nebo jako větší snídaně.

Ingredience (pro 2 osoby):
4 vejce (my jsme použili krásná domácí :))
200g oblíbených čerstvých hub (např. žampionů)
2 lžíce rajčatového protlaku (v Apetitu je jen jedna, nám více chutná se dvěma, ale můžete dát klidně celou malou konzervu :))
1 cibule, nakrájená na drobno
1 stroužek česneku, nadrobno
sůl (moc jím nešetřete, ať jídlo není bez chuti)
pepř
3 lžíce másla
200g cukety, nakrájené na drobné kousky
1 červená paprika, na kostičky
2 lžíce vody

Nejprve si necháme v kastrolu rozpustit 2 lžíce másla, poté vhodíme cibuli a česnek a za občasného míchání je necháme změknout. Přidáme papriku, cuketu, houby a opékáme zhruba 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Pokud se na dně objeví tekutina, necháme ji vydusit. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a ještě asi dvě minutky mícháme. Podlijeme dvěma lžícemi vody a odstavíme.
Nyní se vrhneme na samotnou omeletu. Oddělíme žloutky od bílků a bílky ušleháme se špetkou soli na měkký sníh. Postupně budeme přidávat žloutky a ještě jednou prošleháme.
V menší nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo a vlijeme polovinu rozšlehaných vajec. Zakryjeme pokličkou nebo talířem a na středně silném plameni necháme omeletu propékat asi 5 minut. Na zatuhlou omeletu rozložíme lžící polovinu zeleninového ragú, přehneme omeletu a takto ji necháme sklouznout přes okraj pánve na talíř. Totéž opakujeme s druhou omeletou a máme hotovo.

Tip: Ozdobte petrželkou.

Tak dobrou chuť!

Majda & panda

blogIMG_1958

blogIMG_1990

blogIMG_2015

Recept na alsaský koláč se švestkami podle Apetitu najdete zde:

Alsaský koláč se švestkami podle Apetitu

Recept na lososa s kuskusem a koprovým dipem zde:

Losos s kuskusem a s koprovým dipem podle Apetitu

Comments

comments

Napsat komentář