Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka

Recept na dýňovou pomazánku mám od mé maminky. Letos se nám na zahradě urodily čtyři obrovské dýně, a tak se snaží přijít s různými recepty, aby se nám dýně neomrzela. A rozhodně se jí to daří. Myslím, že je to už dýňová přebornice.

Celková doba přípravy je max. 25 min

Každopádně dýňová pomazánka je velmi nenáročná na přípravu, se vším všudy vám zabere 20-25 minut a to jenom kvůli tomu, že čekáte než se vám dýně uvaří. Potom už ji stačí jenom rozmixovat a smíchat s ostatními ingrediencemi.

Po vychladnutí pomazánka lehce ztuhne

Pomázánka je trochu řídší (ale nijak moc) pokud ji budete jíst ještě teplou. Když ji dáte vychladit do ledničky, lehce ztuhne.

Dýňovou pomazánku servírujte na libovolném pečivu

Dýňovou pomazánku nejraději servíruji na opečeném celozrnném toustu nebo knackebrotu, ale výběr pečiva je samozřejmě zcela na vás.

Dýňová pomazánka

Ingredience:

  • 500 g dýně (já kupuji hokaido), nakrájené na kostičky
  • sůl
  • 2 lžičky másla
  • 3 lžičky tahini (sezamová pasta – najdete v orientálních prodejnách nebo ve zdravé výživě)
  • 2 lžičky kari
  • čerstvý koriandr (na servírování)

Postup:

  1. Uvaříme dýni a ručním mixérem ji rozmixujeme na hladké pyré.
  2. Přidáme máslo (dýně by měla být ještě teplá, aby se rozpustilo), tahini, kari a promícháme.
  3. Servírujeme teplé nebo studené na libovolném pečivu. Ozdobíme čerstvým koriandrem.
    Pomazánka vydrží v ledničce kolem týdne.

Tip: Dýňová pomazánka je dobrá i s česnekem, chilli papričkami či jemně nasekanou petrželovou natí.

Tip 2: Servírujte pomazánku s trochou rozdrobeného balkánského sýru.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Dýňová pomazánka

Comments

comments

2 Replies to “Dýňová pomazánka”

  1. Rychlé a vynikající 😊😊😊

Napsat komentář