Omeletový koláč

Omeleta. Pečená omeleta. Zeleninová omeleta. Slaný koláč s cubulí, hráškem, fazolkami a s brokolicí.

Omeletový koláč miluji. Je to jednoduché jídlo, které se i snadno jí – stačí ho vzít do ruky a jdete. Zeleninu můžete použít jakoukoliv, kterou zrovna máte po ruce. Například teď během sezóny klidně použijte místo mražené zeleniny chřest. Samozřejmě podle druhu zeleniny musíte také upravit čas vaření/pečení.
U tohoto receptu bych vás měla upozornit, že potřebujete nějakou formu/pánev, kterou můžete dát do trouby. Může to být dortová forma nebo pánev, na které budete smažit zeleninu – tak to dělám já, abych si ušetřila práci s nádobím. Samozřejmě se ale ujistěte, že je na to uzpůsobená.
Uvedené množství ingrediencí by mělo určitě zasytit 2 osoby, pokud nebudete mít velký hlad, tak možná i tři. A kdybyste náhodou neměli dost, udělejte si ke koláči ještě zeleninový salát 🙂

Ingredience (pro 2-3 osoby):
4-5 větších vajíček
2 lžíce celozrnné špaldové mouky (nejspíš můžete použít jakoukoliv mouku, ale s jinou jsem to nezkoušela)
0,5 lžičky kypřícího prášku
0,5 lžičky kari koření
cca 50 g jakéhokoliv strouhaného sýra (já jsem použila mozzarellu) (množství si můžete upravit dle chuti)
1/3 hrnku mraženého hrášku
1/2 hrnku mražené brokolice
1/2 hrnku mražených zelených fazolek
1/3 hrnku mražených hub
1 středně velká cibule, nakrájená na tenké půlměsíčky
1 větší stroužek česneku, nakrájený na malé tenké plátky
sůl dle chuti
pepř dle chuti

olivový olej na smažení

Cibuli s česnekem smažíme na olivovém oleji, dokud nezesklovatí. Poté přidáme zeleninu (já ji vždy nejdříve rozmrazím v horké vodě, ale můžete samozřejmě použít i čerstvou zeleninu) a cca 7 minut smažíme na mírném plameni. Připravenou zeleninu si dáme bokem.
Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme kypřící prášek, mouku, kari, sůl a pepř a metličkou promícháme. Nakonec přidáme sýr a zeleninu, znovu promícháme, přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů cca 20 minut.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář