Quinoové placky

Quinoové placky

Quinoové placky jsou jednoduché, zdravé a výborné. Prostě přesně podle mého gusta. Ale ačkoliv je tenhle recept u nás oblíbený, často na něj zapomínám a ve výsledku placičky z quinoy zase tak často nevařím. Máte taky nějaké takové jídlo, které máte rádi, ale často zůstává nechtěně opomíjeno?

Jak jsem již psala, příprava quinových placek je snadná. Aby se vám však povedly, potřebujete nepřilnavou pánev – placky jsou velmi křehké a nejspíš by se vám na normální pánvi rozpadly. Aby vám šly bez problémů otočit, musíte placičky opékat dostatečně dlouho na nepřilnavém povrchu. Věřím, že vše bez problémů zvládnete a na quinových plackách si pochutnáte stejně, jako my.

Quinoové placky

Ingredience (pro 2 osoby):
Na placky:

  • 80 g quinoy
  • 135 g balkánského sýra
  • 1 středně velká cibule
  • 2 větší stroužky česneku
  • 2 středně velká vajíčka
  • olivový olej na smažení

Na servírování:

  • salát s oblíbenou zeleninou (rukola, ledový salát, olivy, kukuřice, rajčata, okurka…)
  • olivový olej a balzamikový ocet na zakápnutí salátu
  • 2 vajíčka na volská oka

Postup:

  1. Dáme vařit quinou dle návodu na obalu.
  2. Nakrájíme česnek a cibuli na kostičky. Rozehřejeme pánev s olivovým olejem, vložíme do ní nakrájený česnek s cibulkou a osmahneme dozlatova.
  3. V míse smícháme uvařenou quinou, osmahnutý česnek s cibulkou, nadrobený balkánský sýr a 2 vajíčka.
  4. Pomocí lžíce směs naneseme na rozehřátou nepřilnavou pánev s trochou olivového oleje. Já jsem dávala cca 1 velkou lžíci na každou placku. Opékáme na mírném plameni asi 2 min z každé strany, nebo tak dlouho, aby nám šly placky otočit a netrhaly se. Pokud se vám budou připalovat, snižte plamen.
  5. Servírujeme s lehkým salátem a volským okem.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Quinoové placky

Comments

comments

Napsat komentář