Tvarohovo švestkový koláč

Tvarohovo švestkový koláč je bez mléka, mouky, tuku… prakticky ani neexistuje. Neee dělám si srandu. Korpus má z oříšků a je doslazován jen medem, kterého si dejte podle chuti tak, jak potřebujete. Myslím, že je to asi jeden z nejzdravějších koláčů na mém blogu. A přitom je tak snadný a dá se dělat na spoustu variací! Doufám, že vám bude chutnat 🙂
Jinak, s Pandou máme před sebou poslední měsíc prázdnin, z čehož nejsme vůbec nadšení. Ale těch pár zbývajících dní si užijeme!

P.S. Švestky jsou velmi zdravé. Zajímá-li vás jak, přečtěte si o tom v našem článku zde.

P.P.S. Vyzkoušejte také naše další švestkové recepty. Například “Pandova snídaně se švestkami“, “Pandovy švestky s tvarohem” nebo “Alsaský koláč se švestkami podle Apetitu“.

Ingredience:
(Na korpus):
1,5 hrnku rozemletých kešu oříšků
3 lžíce medu
1 lžička skořice
1 lžička kypřícího prášku
2 vejce

2 kostky měkkého tvarohu (2x 230g) (viz fotka níže) (doporučuji přes noc zabalit do utěrky nebo papíru, tím z něj vysajete vodu)
1,5 hrnku na kostičky nakrájených švestek (bez pecek)
1 vajíčko
4 lžíce medu
1 lžíce skořice

Začneme korpusem. Do mísy si dáme všechny ingredience na korpus (rozemleté kešu oříšky, med, skořici, kypřící prášek a vejce) a ručním šlehačem pořádně promícháme. Vyložíme dortovou formu pečícím papírem a vylijeme do ní těsto, které na chvíli odložíme bokem a připravíme si horní část dortu.
Do další velké mísy si rozdrobíme tvaroh, přidáme nakrájené švestky, vajíčko, med a skořici. Lžící pořádně promícháme a rovnoměrně rozprostřeme na korpus dortu. Dáme péct na 20 minut do předem předehřáté trouby na 200 stupňů, necháme vychladnout a máme hotovo!
Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments