S pandou milujeme saláty hlavně proto, že jsou zdravé a rychlé. V zimě nám ale chutnají o něco míň, protože nezahřejí… a tak jsme si vymysleli tenhle teplý salát s červenou čočkou a cizrnou, cuketou a lilkem. A je to teď náš oblíbený. Navíc luštěniny jsou tak zdravé!
Ingredience (pro 2 porce):
1/2 středně velké cukety
1/2 většího lilku
200 g červené čočky
1 plechovka cizrny (400 g)
2 stroužky česneku
olivový olej na smažení
extra panenský olivový olej na pokapání
1/2 většího citronu na pokapání
1,5 lžičky kari
sůl
pepř
čerstvý rozmarýn
Nejprve si dáme vařit červenou čočku podle návodu. Nemáte-li s ní žádné zkušenosti, panda vás může uklidnit, že se vaří stejně jako normální čočka, možná je i uvařená rychleji. Spolu s čočkou vaříme 1 stroužek rozdrceného česneku, trochu rozmarýnu a pár minut před vypnutím čočky ji ještě osolíme a opepříme.
Zeleninu si nakrájíme na kostičky, není nutné ji loupat, a v hluboké pánvi ji na olivovém oleji s rozdrceným stroužkem česneku smažíme asi 2 minuty. Poté zeleninu osolíme, opepříme, přidáme kari a trochu rozmarýnu, přikryjeme pokličkou a dusíme cca 15-20 minut. Podlévat vodou není třeba, ale samozřejmě to raději hlídejte, ať se vám zelenina náhodou nepřipálí 🙂 Nakonec přidáme plechovku cizrny (nezapomeneme ale vylít vodu a propláchnout), uvařenou čočku a velmi dobře promícháme. Vypneme vařič a pokapeme citronovou šťávou (panda používá celou půlku citronu, ale vy raději průběžně ochutnávejte, ať vám jídlo chutná) a olivovým olejem. A můžete podávat!
Tak dobrou chuť!
Majda & panda
Salát jsem si pripravila,a to jsem neměla delat. Je totiž tak vynikající, ze ho můžu jíst od rána do večera.Tak doufám,ze neprasknu 😊.Diky za skvělý recept a už si běžím dát další porcicku😉.
Jeee to jsem ráda, že chutnalo! 🙂
Vypadá to fakt dobře, 100% si to taky udělám 🙂 Díky za tip!
Mockrát děkuji, doufám, že Vám bude chutnat! 🙂