Sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi

Sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi.

Sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi je nejen skvělý způsob, jak využít dýni, ale taky velká dobrota, na které si určitě pochutnáte. Příprava vám zabere asi 45 min (i s vařením dýně) a pečení další cca hodinu.

Servírujte se zakysanou smetanou a povidly…

Dýňový chleba moc ráda servíruji se zakysanou smetanou, a když mám doma povidla, přidám si je na chlebíček taky. Dobrý je ale i samotný nebo s arašídovým máslem. Tím podle mě nikdy nic nezkazíte, pokud ho máte rádi.

Klidně si dýňový chleba přislaďte nebo přidejte víc čokolády…

Chlebíček z dýně jsem osladila 120 g medu, ale pokud máte raději sladší, klidně dejte víc. Přidat můžete i čokolády. Prostě si recept upravte tak, aby vám dýňový chleba co nejvíc chutnal 🙂

Vyzkoušejte i další moje recepty z dýně…

Jinak dýňová sezóna je moje nejoblíbenější. Vždycky se na ni strašně těším a určitě vám doporučuji vyzkoušet i další moje dýňové recepty. Na blogu najdete třeba dýňové kari s cizrnou (veganské), dýňovo tomatovou polévku s cizrnovými krutony (veganská), krémovou dýňovou omáčku na těstoviny, dýňové vafle, dýňové lívance, ricottový salát s dýní, dýňové kapsičky podle Harryho Pottera, dýňové placky, dýňovou pomazánku, cizrnu a dýni na skořici nebo jednoduché špagety se špenátem a s dýní. Věřím, že si každý přijde na své a něco si vybere. Ale teď už se vrhněme na ten sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi 🙂

Sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi.

Ingredience:

  • 350 g dýně hokaido, očištěné a nakrájené na kostky
  • 325 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 středně velká vejce
  • 70 g rozpuštěného a vychladlého másla
  • 120 g medu
  • 100 ml mléka
  • 1 balení perníkového kypřícího prášku
  • 80 g vysokoprocentní čokolády
  • 70 g nasekaných mandlí

Postup:

  1. Nakrájenou dýni uvaříme.
  2. Uvařenou dýni dáme společně s mlékem a rozpuštěným máslem do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka. Přidáme celozrnnou špaldovou mouku,  vejce, kypřící perníkový prášek a med a necháme mixér všechny ingredience promíchat do hladké směsi (rozmixujeme).
    Pozn. pokud nechcete, aby se vám čokoláda v těstě roztekla, nechte dýni před přípravou těsta vychladnout. Mně to nevadí a nečekám.
  3. Nakonec do mixéru přidáme i nakrájenou vysokoprocentní čokoládu a lžící směs promícháme.
  4. Těsto přelijeme do pečícím papírem vyložené formy na chleba a pečeme 50 – 60 min v předehřáté troubě na 170 stupňů.
  5. Upečený chlebíček necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Tip: Servírujte se zakysanou smetanou a povidly.

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi.

 

Comments

comments

One Reply to “Sladký dýňový chleba s čokoládou a mandlemi”

  1. Vypadá to prostě skvěle,vyzkouším 😊

Napsat komentář