Jednoduché špagety se špenátem a s dýní

Dobrá, dobrá. Receptů s dýní je už asi všude plno. Ale nevím, jak vám, ale nám pořád roste dýně na zahradě. Tohle je jeden z dalších našich dýňových receptů, který je skvělý a snadný. Jídlo jistě oceníte zvláště ve spěchu přes týden.

Ingredience (pro 2 osoby):
200 g celozrnných špaget
1 hrnek dýně hokkaido, nakrájené na kostičky
2 velké hrsti mraženého špenátu (před vařením ho dejte na pár minut do vroucí vody, aby se rozmrazil)
1 střední cibule, oloupaná, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, oloupané, nakrájené
hrst lehce nadrcených pekanových ořechů
hrst slunečnicových semínek
hrst rozinek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
extra panenský olivový olej
2 lžíce Aceto Balsamico di Modena

olivový olej na smažení

Nakrájenou dýni si dáme do mísy, ve které ji zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a rukama promícháme. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 15-20 minut do předem předehřáté trouby na 180 stupňů.
Mezitím, co se nám peče dýně, si připravíme zbytek ingrediencí. Jako první dáme vařit špagety dle návodu. Poté si rozpálíme pánev s olivovým olejem na smažení, vhodíme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme, dokud nám nezesklovatí. Přidáme pekanové ořechy a slunečnicová semínka a smažíme další cca 4 minutky. Následně vmícháme rozmrazený špenát a rozinky, osolíme a ještě chvíli smažíme.
Nakonec si vezmeme větší hrnec, do kterého dáme špagety, upečenou dýni a špenátovou směs z pánve. Zakápneme extra panenským olivovým olejem (cca 2-3 lžíce) a balsamicem, důkladně promícháme a můžeme servírovat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments