Jablečná bublanina

Jablečná bublanina je opravdu skvělá! Je neuvěřitelně snadná (Panda ji jednou pekl sám a zvládl to bez problémů) a taky zdravá. Děláme si ji moc rádi. Já ji mám nejraději k odpolední kávě, Panda ji ujídá k snídani. Tak snad vám bude chutnat 🙂

Ingredience:
0,5 hrnku mandlové mouky (jak si ji vyrobit doma najdete zde)
0,5 hrnku kokosové mouky (jak si ji vyrobit doma najdete zde)
0,5 hrnku špaldové mouky
3 lžíce třtinového cukru (pokud máte rádi opravdu sladké, dejte klidně víc)
1 balíček kypřícího prášku
3 lžíce kakaa
1,5 lžíce skořice
2 větší vajíčka
1 hrnek kokosového mléka (pokud byste měli těsto příliš husté, dejte o něco víc, jak si ji vyrobit doma najdete zde)
2 větší jablka, oloupaná, očištěná, nakrájená na kostičky

Tip: můžete do těsta vmíchat také lehce nadrcené pekanové ořechy.

Mandlovou mouku, kokosovou mouku, špaldovou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, kakao, skořici, vajíčka a kokosové mléko důkladně promícháme ve velké míse, čímž vytvoříme těsto. Vmícháme do něj polovinu jablek. Vyložíme si formu na dort pečícím papírem a těsto do ní vylijeme. Vyskládáme zbytek jablek na povrch a hodíme na cca 30 minut do předem předehřáté trouby na 180 stupňů.
Po upečení necháme vychladnout, vyndáme z formy a můžeme servírovat!

Tak dobrou chuť!

Majda & Panda

Comments

comments

Napsat komentář