Cuketové lívance na kari

Cuketové lívance na kari si můžete udělat k snídani, k obědu i k večeři. Budete-li si jídlo dělat k snídani, vyjdou vám ingredience na 2 porce. Pokud k obědu, pak jen na jednu (i když záleží, kolik sníte :)). Já jsem si lívance dělala k obědu, protože ráno bych asi neměla trpělivost čekat tak dlouho, než se vše uvaří. Pokud si ale uvaříte cuketu už večer, myslím, že ráno budete mít hotovo tak za půl hodinky 🙂 Snad vám recept bude chutnat, jako mně a pandovi 🙂

Ingredience:
1 středně velká cuketa
1 menší cibule
1 větší stroužek česneku
2 střední vajíčka
1,5 lžíce celozrnné mouky
sůl
pepř
1 lžička kari
1 lžička kypřícího prášku

2 lžíce slunečnicových semínek

sýr (typu lučina nebo klidně plátkový, záleží, co máte rádi nebo zrovna doma:))/tvaroh

polní salát (není nutné, pouze na ozdobu)

olej na smažení

Nejdříve si nakrájíme cuketu na kostičky (není třeba loupat) a dáme vařit do hrnce s vodou. Mezitím, co se nám vaří cuketa (což je 20-30 minut), si nakrájíme cibuli na kostičky a česnek na tenké plátky. Rozpálíme pánev s olejem a cibuli s česnekem osmažíme dozlatova.
Do větší mísy dáme uvařenou cuketu, vajíčka, usmaženou cibuli s česnekem, mouku, kari, kypřící prášek, pepř a sůl a pomocí ručního mixéru směs rozmixujeme na pyré.
Znovu si rozpálíme pánev, stáhneme plamen a nanášíme těsto (=rozmixovaná cuketa, cibule, česnek….). Já jsem dávala 2 lžíce, ale jak velké chcete mít lívance je jen na vás. Smažíme na mírném plameni cca 2-3 minuty, otočíme a smažíme další 2-3 minuty. Hotový lívanec si dáme bokem a tento postup opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Poté pánev nevypínáme, ale opečeme na ní slunečnicová semínka (cca 5 minut).
Lívance namažeme sýrem, posypeme slunečnicovými semínky, ozdobíme polním salátem a máme hotovo!

Krásný den!

Majda & panda

Comments

comments

Napsat komentář